Passiiviharkosta energiatehokas ja taloudellinen koti

Passiiviharkon suurin vahvuus on sen erinomaisessa energiatehokkuudessa. Asuntojen lämpötilan ylläpitoon kulutettava energia on tällä hetkellä yksi suurimmista ympäristön kuormittajista. Passiiviharkon ansiosta rakennuksen lämmitys ja jäähdytys onnistuvat pienemmällä energiankulutuksella. Kun energiakustannukset pienenevät, myös ympäristö kiittää.

Passiiviharkko sopii sekä oman kodin rakentajille että rakennusliikkeille ja sijoittajille. Kun valitset Passiiviharkon oman kotitalosi materiaaliksi, säästät itse asumiskustannuksissa merkittävästi. Mikäli taas valitset Passiiviharkon sijoitusrakennuksen materiaaliksi, teet pitkäaikaisen ja kestävän investoinnin, joka ei tuota ylimääräisiä kustannuksia esimerkiksi homeremonttien vuoksi. Passiiviharkko on erinomainen valinta myös rivitaloihin ja julkisiin rakennuksiin, esimerkiksi vanhainkoteihin, päiväkoteihin ja kouluihin. Passiiviharkosta rakennettava talo on helppoa toteuttaa matalaenergiatalona.

Passiivikivitalo on turvallinen valinta

Passiiviharkko on sopiva valinta rakentamiseen silloin, kun tavoitteena on energiatehokas talo, jonka sisäilma on raikas, puhdas ja terveellinen. Passiivikivitalo on puutaloon verrattuna hyvä valinta erityisesti paloturvallisuutensa vuoksi: puu palaa helposti, harkko ei. Myös mahdollisten vesivahinkojen kannalta Passiiviharkko on turvallinen rakennusmateriaali, sillä harkko ei puun tavoin lahoa vesivahingon sattuessa. Passiivikivitalo ei vaadi puutalon tavoin säännöllistä huoltomaalausta.

Yhteistyössä Jokarak Oy:n kanssa tarjoamme asiakkaillemme passiivikivitaloja valmiina avaimet käteen -talona. Lue lisää passiivikivitalosta!

Passiiviharkko rakennusmateriaalina

Vain osa asumisen kustannuksista syntyy rakentamisen aikana, ja erityisesti lämmitys voi synnyttää runsaasti kuluja rakennuksen elinkaaren aikana. Kun valitset talon materiaaliksi Passiiviharkon, investointi maksaa itsensä takaisin matalampana energiankulutuksena asumisen aikana. Lisäksi on syytä muistaa, että energiavaatimukset kasvavat jatkuvasti. Passiiviharkko täyttää myös tulevaisuuden kiristyvät vaatimukset.

Passiiviharkko on myös rakentamisen kannalta vaivaton vaihtoehto. Yksi Passiiviharkko painaa vain noin 3,5 kg eli murto-osan tavallisen kiviharkon painosta (noin 25 kg). Painoerolla on valtava merkitys erityisesti siinä vaiheessa, kun rakentaminen on edennyt jo pitkälle ja harkkoja on nostettava käsivoimin pään yläpuolelle.

Tavanomaisen harkkotalon rakennuttamiseen tarvitaan yleensä kolmea erimallista harkkoa. Passiivikivitalo voidaan kuitenkin rakentaa kokonaan yhdestä harkkomallista. Tämä tekee rakentamisesta helpompaa: erimallisia harkkoja ei tarvitse etsiskellä rakennustyömaalta eri harkkopinoista.

Passiiviharkko on keveytensä vuoksi myös kuljetuksen kannalta käytännöllinen vaihtoehto. Siitä ei myöskään aiheudu ylimääräistä purkujätettä rakentamisen aikana.

Passiiviharkon tekniset ominaisuudet

• Mitat: pituus 1200 mm, leveys 400 mm, korkeus 300 mm
• Valmiin seinän U-arvo: 0,10
• Paino noin 3,5 kg
• Betoniosan leveys on 160 mm, ulkopuolen eristeen leveys on 160 mm ja sisäpuolen eristeen leveys on 80 mm
• Betonimenekki neliölle on 126 litraa

Passiiviharkko eroaa kiviharkosta käytännössä eristeen määrässä. Tavallinen kiviharkko koostuu kivestä ja eristeestä, ja se täytyy valaa ja raudoittaa kahdesti. Passiivikiviharkko puolestaan valmistetaan eristeestä, jonka sisälle valetaan betonia. Tämän vuoksi sen eristävyys on omaa luokkaansa. Passiiviharkko toteutetaan yhdellä valu- ja raudoituskerralla, ja siksi sen valmistaminen on verrattain vaivattomampaa ja myös edullisempaa. Käytämme eristeenä harmaata styroksia, joka on valkoista styroksia parempi lämmöneristäjä.

Kiinnostuitko energiatehokkaasta Passiiviharkosta? Toimitamme Passiiviharkkoja omaa kotiaan suunnitteleville yksityisille rakentajille ja myös yrityksille ja julkisille rakentajille.