M1-päästöluokitus ja 100% kierrätettävä

Rakentamisen ja rakennusmateriaalien ja osien tuotannon osuus talon elinkaaren energian kulutuksesta vain 10-20% luokkaa. Talon käyttö eli lähinnä lämmitys ja sähkönkulutus haukkaavat siis 80-90% kokonaisuudesta.

Rakennusten energiatehokkuuden kasvaessa rakennusvaiheen osuus kuitenkin korostuu. Siksi rakennusmateriaalien jalostamisen ja kuljetusten energian kulutus ja hiilidioksidipäästöt sekä muut ympäristövaikutukset tulisi ottaa huomioon.

Talon kunnossapidon, purkamisen ja kierrättämisen tulisi olla helppoa tuleville sukupolville – tämä seikka otetaan erittäin harvoin huomioon rakentamisessa:

  • PassiiviharkotTM ovat ympäristöystävällisiä eivätkä aiheuta allergioita eikä niistä vapaudu terveydelle tai ympäristölle vaarallisia aineita.
  • Eriste on epäorgaaninen, joten PassiiviharkotTM eivät lahoa eivätkä mätäne eikä sido itseensä kostetutta.
  • Hyvä lämmöneristys säästää rakennuksen käytön aikaista lämmitysenergiaa, joka on moninkertainen lämmöneristeen valmistusenergian verrattuna.
  • Kaatopaikkajätteenä ne eivät aiheuta haitallisia päästöjä.
  • PassiiviharkotTM ovat myrkyttömiä, hajuttomia ja pölyämättömiä.

Kiinnostuitko passiivikivitalosta? Toteutamme muuttovalmiita passiivikivitaloja yhteistyössä Jokarak Oy:n kanssa asiakkaan toiveet ja tarpeet huomioiden.