Matalaenergiatalo passiiviharkosta

Vaikka matalaenergiatalojen ja passiivitalojen vaatimukset ovat korkeita, on niitä mahdollista toteuttaa myös kustannustehokkaasti. Tärkeintä on valita oikeat materiaalit ja rakenneratkaisut. Passiiviharkko on erinomainen valinta silloin, kun tavoitteena on rakentaa erittäin energiatehokas koti.

Mikäli suunnittelet oman kodin rakennuttamista, on passiivi- tai matalaenergiatalo kannattava ja turvallinen valinta. Energiapihin kodin rakennuskustannukset ovat vain joitain prosentteja suuremmat kuin vastaavan normit täyttävän talon. Energiatehokkuuteen tehdyt satsaukset maksavat itsensä nopeasti takaisin pienempinä energiakustannuksina.

Energiankulutus määrittää jatkossa talon arvoa yhä voimakkaammin

Energian hinta kasvaa jatkuvasti, ja lämmityskustannusten merkitys rakennuksen elinkaaren kokonaiskustannuksissa nousee sen mukaan. Mitä vähemmän energiaa talo vaatii sisäilman lämpötilan ylläpitoon, sitä arvokkaampi se on. Järkevä rakentaja ei tuijota ainoastaan rakennusajankohdan kustannuksia, vaan myös rakennuksen käytön ja ylläpidon kustannuksia sekä rakennuksen jälleenmyyntimahdollisuuksia. Matalaenergiatalo menee helpommin kaupaksi, ja saat siitä korkeamman kauppahinnan.

Miksi valitsisin matalaenergiataloksi juuri passiivikivitalon?

Olet toivottavasti tähän mennessä vakuuttunut siitä, että passiivi- tai matalaenergiatalo on hintatietoisen ja pitkän tähtäimen kustannukset huomioon ottavan rakentajan valinta. Matalaenergiatalon voi kuitenkin rakentaa todennäköisesti edullisemmin puusta. Miksi siis valitsisit puun sijaan passiivikivitalon?

Puutalon kastepiste on puurungon sisällä. Kun puutalosta tehdään hyvin eristetty ja energiatehokas, ei puurunko pääse käytännössä koskaan kuivumaan. Tästä voi tästä aiheutua sisäilma- ja kosteusongelmia. Passiivikivitalo ei puolestaan sisällä mitään orgaanista materiaalia, eikä siihen liity samoja sisäilmariskejä kuin puutaloon.

Matalaenergiatalo passiiviharkoista valmiiksi rakennettuna

Myymme ja toimitamme passiiviharkkoja yksityisille ja julkisille rakentajille sekä yrityksille. Lisäksi toteutamme yhteistyössä kumppanimme Jokarak Oy:n kanssa valmiita, energiatehokkaita passiivikivitaloja avaimet käteen -ratkaisuna. Ota meihin yhteyttä