Energiatehokkuus on ekologisesti kestävän rakentamisen ydin

Energiatehokas talo on varmasti monen ekologisuutta ajattelevan rakentajan tavoitteena. Energiatehokkuuteen vaikuttavat rakennuksen koko, ulkovaipan lämmöneristyskyky ja valittu lämmitystekniikka sekä energiantuotantomuoto.

Talo on sitä energiapihimpi, mitä pienempi ulkovaipan eli ulkoseinien, alapohjan ja katon suhde sisäpinta-alaan on. Pieni on kaunista: suuri talo kuluttaa pientä enemmän energiaa, sillä lämmitettäviä neliöitä on enemmän.

Energiatehokas talo saavutetaan eristyksillä

Talon ulkovaipan sekä ikkunoiden ja ovien lämmöneristyskyky ja ilmatiiveys ovat energiatehokkaan talon tärkeimpiä ominaisuuksia. Mitä paremmin talo on eristetty, sitä vähemmän se kuluttaa energiaa.

Olennaista energiatehokkaassa rakentamisessa on hyvä suunnittelu, järkevät materiaali- ja rakenneratkaisut sekä laadukas tekniikka ja toteutus.

Energian hinta saattaa nousta, mutta passiivikivitalon asukkaan kukkarossa se ei juuri tunnu. Hyvistä materiaaleista huolella rakennettu talo kestää ja sen arvo ei laske.

PassiiviharkkotalonTM rakennuskustannukset ovat vain hieman korkeammat kuin tavanomaisen talon, mutta sen käyttökustannukset ovat huomattavasti pienemmät. Pitkässä juoksussa energiatehokas talo käy tavanomaista taloa edullisemmaksi.

Kiinnostuitko passiivikivitalosta? Toteutamme muuttovalmiita passiivikivitaloja yhteistyössä Jokarak Oy:n kanssa asiakkaan toiveet ja tarpeet huomioiden.