Ekologinen rakentaminen

Ympäristön lisäksi kestävästä PassiiviharkkotalostaTM hyötyvät myös sen asukkaat

Ekologinen rakentaminen ja asuminen ei merkitse askeettista elämäntapaa esivanhempiemme olosuhteissa. Matala- ja passiivienergiatalon rakennuskustannukset ovat korkeintaan muutaman prosentin suuremmat kuin vastaavan normit täyttävän talon, mutta sen lämmityskulut jäävät huomattavasti pienemmiksi kuin tavallisen talon.

Rakennuksen ekologinen kestävyys on monen osatekijän summa, eikä kaikkea voi aina saavuttaa kerralla. Ekorakentaja joutuu usein tasapainoilemaan eri vaihtoehtojen välillä. Energiatehokkuus on ekologisesti kestävän rakentamisen keskeinen osatekijä, mutta myös rakennuksen sijainnilla, materiaalivalinnoilla ja asukkaiden asumistottumuksilla on huomattava vaikutus kokonaisuuden kannalta.

Ekologisessa rakentamisessa passiiviharkot ovat oivallinen materiaalivalinta nimenomaan niiden energiatehokkuuden ansiosta. Hyvin suunniteltu passiivitalo, jonka rakennusmateriaalina on käytetty passiiviharkkoja, on kestävä ja ekologinen valinta rakentamiseen, joka säästää ympäristöä rakentamisesta asumiseen asti.

Energiaa säästävä ja ekologisesti kestävä PassiiviharkkotaloTM on hyvä sijoituskohde. Sen arvo ei laske.

 Ekologisesti rakennettu talo on ennen kaikkea energiatehokas

Esimerkki ekologisesti rakennetun talon energiatehokkuudesta